Proefpakket Albereto Bolgheri in houten kist

Aan de Toscaanse kust rondom Livorno vinden we de Bolgheri DOC, de geboorteplaats voor de bekende Italiaanse ‘Super Tuscans’. Rond 1970 waren veel wijnbedrijven (bijv. Antinori en Sassicaia) bezig met de aanplant van niet-inheemse druivenrassen, veelal gedreven door de kansen die het klimaat boden voor deze druivenrassen. In plaats van zich te richten op de plaatselijke rassen zoals Sangiovese of Nebbiolo maakten zij wijn van de druivensoorten Merlot of Cabernet Sauvignon.

Aangezien er gebruik gemaakt werd van niet-inheemse druivenrassen, vielen deze wijnen jarenlang buiten het ‘Italiaanse systeem’ voor herkomstbenamingen. Dit systeem, volgens kenners nog strenger dan het Franse systeem, kende dan ook geen enkele waarde toe aan deze wijnen. Maar de wijnen waren van een superieure kwaliteit en daarom werden ze destijds omschreven als ‘Supertuscans’ daar ze vele andere Italiaanse topwijnen, die gemaakt waren van plaatselijke rassen, voorbijstreefden.

In dit pakket zijn 6 flessen Albereto Bolgheri toegevoegd met opeenvolgende jaren 2012, 2013 en 2014. Dit in combinatie met een luxe houten kist is dit een prachtig pakket die u zeker niet mag overslaan.

Bijzonder fruitige en krachtige rode wijn uit Italië, een Super Tuscan. Helder paars van kleur met een uitbundig en belegen geur van bramen, bessen kruiden, pruimen en daarnaast aardse tonen. De smaak geeft veel rondheid in combinatie met fluweelzachte tannines die goed van structuur zijn. Volle en fruitige afdronk met een vleugje kruidigheid. Een wijn met een verpletterende indruk!

Land: Italië