Citroen en citroenwater goed voor gezondheid

Citroenen zijn niet alleen in het eten of drinken, maar ze zijn ook nog eens heel gezond. De citroen bevat niet alleen vitaminen, maar citroenen werken ook nog eens helend. Voeg wat citroensap toe aan water en je hebt een gezond drankje dat je dagelijks kan drinken.

Keelpijn en hoest
Citroen is een natuurlijk medicijn bij keelpijn. De citroen helpt bij het laten krimpen van het gezwollen weefsel en de citroensap dood bacteriën. Voeg een theelepel verse citroensap toe aan een glaasje warm water. Roer even in het glas en daarna goed gorgelen.

Immuunsysteem
Citroenen zijn rijk aan vitamine C en aan kalium, deze stimuleren de hersenen en de zenuwen. Kalium helpt ook nog eens bij het onder controle houden van een hoge bloeddruk.

Afvallen
Citroenen helpen bij het afvallen, dit komt door de pectinevezels. Pectinevezels zorgen voor een verzadigd gevoel, ook de zure smaak zorgt ervoor dat je minder zin krijgt in eten.

Spijsvertering
Citroenen stimuleren de afgifte van gal, waardoor maagzuur oprispingen en constipatie worden verminderd. Citroensap werkt ook als een krachtige detoxer op onder meer de lever.

Frisse adem
Het zuur in de citroenen dood de slechte bacteriën in de mond, hierdoor ruik je frisser uit je mond. Citroensap gaat ook eventuele ontstekingen aan je tanden aan.

Mooie huid
De vitamine C in de citroen zorgt ervoor dat de structuur van de huid verbeterd. Wanneer je citroensap drinkt worden toxines gebonden uit het bloed en ook dit zorgt ervoor dat je huid mooier wordt.

Stressverlagend
Bij stress verbruikt het lichaam veel vitamine C. Door citroensap te drinken krijg je weer vitamine C binnen en wordt de stress verminderd.